Friske bønner med sprød bacon stegt på panden er super lækkert tilbehør til dine kødretter. Det smager f.eks. rigtigt godt til en dejlig mør kalveculotte med citrontimian og hvidløg. Det er ret simpelt tilbehør, men jeg tør næsten godt at love, at det bliver et hit, hvis du serverer bønnerne på den måde. Min søn spørger ofte; “Skal vi snart ha’ det der med bønner?” 🙂

Friske eller frosne bønner?

Du kan sagtens bruge frosne bønner, men skal det være ekstra godt, vil jeg anbefale, at du bruger friske bønner. De er lidt mere sprøde, og der er mere bid i.

Du skal være velkommen til at læse mere i ugens madtip på DragørNyheder.dk

 

5 fra 3 stemmer
Friske bønner med sprød bacon
Friske bønner med sprød bacon
Forb. tid
10 min
Samlet tid
10 min
 
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: friske bønner, Grønne bønner
Ingredienser
  • 600 g friske eller frosne grønne bønner (haricots verts)
  • 200 g bacon i tern
  • 6 små forårsløg eller 1 stort løg eller rødløg
  • 1 klat smør
Fremgangsmåde
  1. Skyl de friske bønner og skær endestykkerne af. Hvis bønner er meget lange, kan du eventuelt halvere dem.

  2. Skyl forårsløgene og skær dem i skiver. Hvis du bruger løg eller rødløg, hakkes de fint.

  3. Varm en pande op og kom bacon i tern på. Steg baconen ved høj varme, indtil den er dejlig sprød.

  4. Kom smøret på panden sammen med den sprødstegte bacon.

  5. Hvis du bruger løg eller rødløg kommes de på panden nu og steger et par minutter. Skru eventuelt lidt ned for varmen.

  6. Kom de friske eller frosne bønner på panden sammen med bacon og løg. Rør jævnligt rundt.

  7. Bruger du forårsløg, kommes de på panden sammen med bacon og bønner de sidste par minutter inden bønnerne er færdige.

  8. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid og sprødhed i bønner, derfor steger jeg dem ikke alt for længe. Du steger dem ligesom, du bedst kan lide.

Opskriftsnoter
  • Jeg vil blive rigtig glad for at høre din mening om grønne bønner med sprød bacon, så efterlad gerne en vurdering længere nede på siden *****

Friske bønner med sprød bacon – men hvad med saucen?

Jeg kan anbefale af servere grønne bønner med sprød bacon til en god hakkebøf, kalve- eller oksesteg, og hvis du er rigtig frisk, serverer du en hjemmelavet bearnaisesauce til. Er du frisk?

Grønne bønner har et højt proteinindhold. Proteiner er kroppens byggesten, så bare spis løs 🙂

Grønne bønner med sprød bacon
Grønne bønner med sprød bacon

 

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here