Når morgenmaden skal være nem og super sund! Chiagrød med chokoladesmag og vilde svenske blåbær kan forberedes aftenen inden på under 10 minutter. Næste morgen har du morgenmad på et øjeblik, og du kan i ro og mag nyde din morgenstund.

Chiafrø stammer fra Sydamerika og indeholder fibre, proteiner og store mængder omega 3-fedtsyrer. Omega 3 er godt for dit hjerte, kredsløb og kolesteroltal. Jeg bruger også chiafrø i min raw jordbæryoghurt, som du finder opskriften på her.

Blåbær indeholder mange antioxidanter, der bl.a. er godt for synet og huden. Jeg bruger ofte økologiske vilde blåbær. De er så lækre og smager helt anderledes. Kan anbefales.

Clean Lean proteinpulver er vegansk, glutenfri og mælkefri. Jeg kommer proteinpulver i chiagrøden fordi det holder mig mæt længere og fordi, at chiagrød i sig selv ikke smager af så meget. Det er en god smagsgiver til chiagrøden. Du kan også bruge andre typer proteinpulver med chokoladesmag.

Chiagrøden smager næsten som dessert. Og er du vild med dessert, er du måske til en fløjsblød vegansk chokolademousse med noter af karamel. Den er super nem at lave, og der skal kun bruges tre ingredienser – så prøv at tjekke den ud.

 

Chiagrød med chokolade og blåbær
Forb. tid
10 min
Trækker natten over
8 t 20 min
 
Ret: Morgenmad
Keyword: Chiagrød
Antal: 2 personer
Ingredienser
Blåbærsauce
  • 225 g blåbær (frost)
  • 2 spsk Sukrin Gold eller kokossukker
  • 1 tsk vaniljepulver (vaniljesukker kan også bruges)
Chiagrød
  • 4 dl mandelmælk (jeg bruger en uden sukker)
  • 5 spsk chiafrø
  • 1 spsk raw kakaopulver (almindelig kakaopulver kan også bruges)
  • 1 scoop proteinpulver med chokoladesmag
  • 15 dråber stevia (f.eks. med chokoladesmag)
Fremgangsmåde
Blåbærsauce
  1. Kom de frosne blåbær, Sukrin Gold og vaniljepulver op i en lille gryde eller kasserolle og kog i 5 minutter.

  2. Afkøl de kogte bær og sæt dem i køleskabet.

Chiagrød
  1. Kom chiafrø, mandelmælk, kakaopulver, proteinpulver og steviadråber op i en skål og rør godt rundt et par gange i løbet at de næste par minutter. På den måde undgår du klumper i din chiagrød.

  2. Stil den tynde chiagrød i køleskabet natten over. Her vil chiafrøene svulme op og blive geléagtige, og konsistensen vil være helt anderledes og grød-agtig.

  3. Næste morgen røres grøden igennem med en ske og kommes i to små glas eller skåle.

  4. Top chiagrøden med den kolde blåbærkompot.

Opskriftsnoter
  • Det smager også rigtigt med peanutbutter, banan og kakaonibs på chiagrøden som alternativ til blåbærsauce.

 

  • Du skal være hjertelig velkommen til at give en vurdering af opskriften på chiagrød med chokolade og blåbær. Længere nede på siden kan du give mellem 1-5 stjerner og tilføje en lille bemærkning.

 

Du kan eventuelt bruge resten af din mandelmælk til at lave de lækreste mandelvafler med chokoladesovs eller en acaibowl, som er en rigtig booster.

Skriv en kommentar

Vurdering af opskrift




Please enter your comment!
Please enter your name here